dinsdag 28 november 2017

Sinterklaas

Bezoek aan het Huis van Sinterklaas

En ja.....dan is het eindelijk weer zover......Sinterklaas komt naar Nederland!
En wij mochten het Huis van Sinterklaas bezoeken! Samen met onze 2 juffen en een paar ouders werden we naar het Sinterklaas-Huis gebracht en daar was het reuze gezellig! 





 

Het uitstapje naar het Huis van Sinterklaas was ook wel spannend. 
Toen onze jassen werden opgehangen door de Pieten en we zagen dat er zoveel te doen was, begon het genieten pas echt! 

 
 We mochten over het dak lopen en cadeautjes in de schoorsteen gooien. 









 

Samen speelden we met de Pieten, we schreven op het bord, we mochten kleuren, koken met pepernoten en dansen met disco Piet, wat hadden we een plezier! 
Daarna gingen we bij Sinterklaas op bezoek. 
Toen mochten we ons cadeau geven.  Het was een grote poster met allemaal geverfde    Sinterklaas-handen, gemaakt door ons zelf.  







  Dat het onze handen waren, die op het kunstwerk waren gestempeld, dat wilde Sinterklaas wel even goed bekijken. Hij was erg blij met ons cadeau. 

We hebben samen gezongen voor Sinterklaas en we hebben onze naam opgeschreven in het gastenboek. Daarna zei Sinterklaas dat wij onze schoen mochten zetten op school. Maar we hadden helemaal geen extra schoen meegenomen naar school...hoe moest dat nou?!? Sinterklaas zei, dat we gewoon naar huis konden hinkelen, maar of dat nou zo'n goed idee is, dat weet ik niet.....                           We namen afscheid en gingen weer terug naar school.




Sinterklaas, wij hebben een andere oplossing bedacht: 
Wij hebben bijna allemaal een schoen geleend uit het Pippi-huis en uit de gym tassen,anders moesten we echt hinkelend naar huis...
Wat zal er morgen in onze leen-schoen zitten??? 


De volgende dag zagen we het meteen...........Sinterklaas had gedaan wat hij beloofd had: de schoenen waren gevuld, maar de Pieten hadden ook op school gespeeld hihihi 







Om deze dagen voor het Sinterklaasfeest goed door te komen, hebben we gelukkig groep 3 die ons geregeld voorleest, werkjes die we moeten en mogen maken en we spelen en rekenen in ons restaurant. 





Geen opmerkingen:

Een reactie posten